Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008

EL CHE VIVE
Βουνά της Κολομβίας 9 Οκτώβρη του 1967.
Πράκτορες της CIA απομονώνουν συλλαμβάνουν και δολοφονούν ένα φλογερό ανιδιοτελή επαναστάτη.41 χρόνια μετά στο πρόσωπό του εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τον

Comandante Che Cuevara

.
Ο Τσε Γκεβάρα σήμερα μπορεί να είναι «σακάκι για να το φορέσει ο καθένας». Ένα ακόμα εμπορικό προϊόν, (μπλουζάκια, δίσκοι, αναπήρες, τσαντάκια ακόμα και εσώρουχα.) θα δούμε πάλι αυτές τις μέρες τα κροκοδείλια αφιερώματα στα ΜΜΕ που χρόνια τώρα μας πουλάνε έναν che ξεδοντιασμένο κι αιθεροβάμονα, έναν che φιμωμένο και αβλαβή.

Ένα ακόμα σύμβολο για κατανάλωση.

Αλλά και η χρήση του από μερίδες της Αριστεράς, φαντάζει ως «ντεκόρ» στα παχιά λόγια περί «εξέγερσης» και «κοινωνικών πολέμων» επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο την κατάκτηση εξουσίας με τον ίδιο τρόπο που επιχειρούν κι εξουσιαστές δυνάστες του πλανήτη.

Μιας Αριστεράς που αλληθωρίζει και σφυρίζει αδιάφορη για τα διδάγματα από τη ζωή και το έργο του.

Αν μελετήσουμε την προσφορά του στην ιστορική συγκυρία στην οποία έδρασε ανιδιοτελώς , τότε και μόνο τότε η εμπειρία της δεκαετίας του '60 μπορεί να γίνει γνώση ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό ;

Απαραίτητο μόνο αν κάποιος θέλει να μιλήσει ουσιαστικά για τον che, να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από αυτή τη δεκαετία των ανολοκλήρωτων επαναστατικών θυελλών και ώριμα να ατενίσει το μέλλον που του ανήκει.

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Comandante Che Cuevara

http://marxists.architexturez.net/ellinika/archive/guevara/1960/07/28.htm

http://marxists.architexturez.net/ellinika/archive/guevara/1965/10/03.htm

http://marxists.architexturez.net/ellinika/archive/guevara/1967/05/x01.htm

http://marxists.architexturez.net/ellinika/archive/guevara/1960/03/20.htm

http://marxists.architexturez.net/ellinika/archive/guevara/1960/10/08.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια: