Σάββατο, 9 Μαΐου 2009


ΚΑΛΑ....
ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?


O κ.Καραμανλής αποφάσισε να κλείσει την Βουλή .

Γεγονός που ισοδυναμεί με την άρον-άρον παραγραφή όλων των σκανδάλων της περιόδου 2004-2007.

Ερμηνεύοντας της πολιτική πραγματικότητα βλέπουμε ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής αναμενόταν τις επόμενες ημέρες ν’ αποστείλει στη Βουλή το φάκελο της υπόθεσης εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote επειδή η έρευνα που διενήργησε προσέκρουσε σε ευθύνες υψηλά ισταμένων πολιτικών προσώπων.

Μια άλλη ερμηνεία αφορούσε το σκάνδαλο Siemens, καθώς χθες απορρίφθηκε από τον ανακριτή το αίτημα των κατηγορούμενων για ολιγοήμερη αναβολή για τις απολογίες τους. Θα απολογηθούν κανονικά στις 12 Μαίου και πιθανώς να άνοιγαν το στόμα τους για πρόσωπα της κυβέρνησης ξεκινώντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης στην Βουλή.. Αλλά το σκάνδαλο Siemens περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική του συμψηφισμού.

Αρα λοιπόν κανένας δεν θα ενδιαφερθει για την θεσμική και συνταγματικη εκτροπή του δημοκρατικούμας πολιτεύματός.

Γενικότερα, η αναζωπύρωση της συζήτησης για το ένα ή το άλλο σκάνδαλο σίγουρα θα έβλαπτε το κυβερνητικό στρατόπεδο εν όψει των ευρωκλογών. Ομως ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται: το πολιτικό κόστος της χθεσινής θεσμικής εκτροπής είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα ακόμη σκάνδαλο, από τα δεκάδες της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Μερικα από αυτά θα τα βρείτε εδώ:


http://www.tvxs.gr/v7013


Είτε λοιπόν ο πρωθυπουργός επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποφύγει μια πολιτική εξέλιξη που μόνο ο ίδιος και το στενό περιβάλλον του γνωρίζει. Ειτε, έχοντας εξασφαλίσει όλο το προηγούμενο διάστημα την αμέριστη υποστήριξη των "νταβατζήδων" δεν υπολογίζει πλέον ούτε σέβεται κανέναν από τους θεσμούς της χώρας αλλά ασκεί εξουσία με βάση την ψυχολογία, την κούραση της στιγμής ή συγκυριακούς υπολογισμούς: δεν αποκλείεται καθόλου η χθεσινή ενέργεια να θέλει να τονώσει την αποφασιστικότητα του “καταλληλότερου” στις δημοσκοπήσεις ώστε οι Ευρωεκλογές να μετατραπούν σε προσωπική αντιπαράθεση Καραμανλή-Παπανδρέου ,κάτι που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες με τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Καραμανλής αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Δημοκρατία. Το Κοινοβούλιο δεν είναι μαγαζί του για να το κλείνει και να το ανοίγει όποτε του καπνίσει. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι υπάρχει θέμα ηθικής αυτουργίας στην συγκάλυψη σκανδάλων και ότι τα Ειδικά Δικαστήρια δεν αφορούν ευθύνες μόνο υπουργών.

Μπορεί πράγματι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην έχει τη θεσμική δυνατότητα να μην υπογράψει οποιοδήποτε προεδρικό διάταγμα, ωστόσο θα έπρεπε πράγματι να αρνηθεί και να παραιτηθεί, οδηγώντας σε πολιτικές εξελίξεις που κατά την άποψή μου θα τον δικαίωναν τελικά.
Δεν είναι μόνο το θέμα της προφανούς εκτροπής, αλλά ουσιαστικά έχει και προσωπικές προεκτάσεις η απόφαση του καραμανλή, καθώς αδειάζει τον ίδιο τον Παπούλια, ο οποίος ας μην ξεχνάμε μόλις πριν λίγες ημέρες απήυθυνε από τη Φινλανδία μήνυμα για τη διαφάνεια και τη διαλεύκανση των σκανδάλων.

Δυστυχώς, ένας ακόμη πολύ μικρός πολιτικός άνδρας στην ελληνική πολιτική σκηνή (καλά, τον καραμανλή δεν τον θεωρώ καν "άνδρα").

την 1η μέρα μας έιπαν ότι τους έκλεψαν τα μεγαλύτερα μυστικά του κράτους..

τη 2η μέρα εξαφάνισαν την είδηση και δεν ξανα είπαν τίποτα για αυτή..

την 3η μέρα έκλεισαν τη βουλή νύχτα...

τί σκατά θα γίνει την 4η μέρα???

http://www.parliament.gr/ergasies/default.asp

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Κύριε Γιώργο καλησπέρα!

Διάβασα το κείμενο και αν πώ ότι συμφωνώ σε πολλά σημεία!

Να πω και κάτι ακόμα, ότι για κάτι που θα πρέπει να παλέψουμε από εδώ και πέρα είναι για να επανέλθει ουσιαστικά η δημοκρατία έστω όπως ορίζεται από το σύνταγμά μας...
Και συγκεκριμένα για να γίνει επιτέλους πραγματική διαίρεση των εξουσιών...

Που είανι η δικαστική εξουσία αυτή τη στιγμή??
Τι θα πεί κλείνει η βουλή και αυτόματα παραγράφονται οι παρανομίες;
Δλδ η παρανομία έχει ημερομηνία λήξης;
Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα...


Σας χαιρετώ!
Φιλικά
Δημήτρης.